Om Magnus Johansson

Jag har sedan 2005 intresserat mig för vad massmedia inte berättar och vad de ljuger om. Många tror att massmedia håller allmänheten upplyst med sanningen om viktiga världsförhållanden och vad som händer i världen; detta är dessvärre ofta inte fallet.

Internet har inneburit en revolution på journalistikens område. Journalister som undanhåller sanningen eller ljuger i sina artiklar och reportage får berättigad kritik av internetskribenter som, ofta just med nätets hjälp, gjort bättre efterforskningar. Smutskastningen av dessa nätskribenter, varav de så kallade bloggarna utgör en stor del, har inte varit senkommen från traditionell massmedias håll; man talar om ”näthat” men vad det ofta handlar om är att sanningen om både världen och journalisternas vandel inte är välkommen. Genom att bedrägligt döpa om sanningen till näthat har man korrumperat sin ståndpunkt ännu mer.

Den som vill skriva ett e-brev till mig kan göra det med e-postadressen

cyberord (snabel-a) tutanota (punkt) com

eller via nedanstående formulär.

 

Annonser

17 thoughts on “Om Magnus Johansson

 1. Jo, tänkte bara uppmärksamma på den tragikomiska följetongen Bin Ladens Änkor.
  Med jämna mellanrum säger Pakistan att dom inom någon vecka eller ett par veckor ska släppa änkorna.
  Fokus brukar hamna på Amal Ahmed Abdul Fateh, den yngsta änkan som verkar vara den minst medgörliga.
  Efter en månad eller så är de fortsatt i förvar och lite senare meddelas igen att de ska släppas, till yemen, till saudiarabien, till storbritannien etc.
  OK, vad är nu detta.
  Enkelt, vi vet att Tillslaget mot Bin Laden var ett garguantiskt misslyckande.
  Efterson OBL dog för ca 10 år sedan så dödade man bara hans son, som tagit hand om familjen sedan OBL dog, som muslimsk sedvänja bjuder tar sonen över ansvaret för familjen efter faderns bortgång.
  Änkorna vet såklart detta och det utnyttjar Pakistan i utpressningssyfte mot USA.
  När Pakistan vill uppnå något i förhandlingar med USA, och inte får sin vilja igenom, ja då hotar dom släppa fruarna, i säkerhet till någon som kan skydda dem mot CIA.
  Så håller det, om och om igen lovar man släppa dem om ett par veckor, men beslutar att förhöra dem ytterligare.
  Att säga att man förhör dem etc är ytterligare ett sätt för pakistan att vrida om kniven i såret på USA och Obama, eftersom de inte är så intresserade av att det springer en massa folk hos, speciellt verkar det Amal och frågar om vad som egentligen hände i Abottabad.
  Tyvärr kommer det med största sannolikhet sluta med att Kvinnorna begår självmord eller dör av sjukdom, utan att någonsin se friheten igen.
  Många inom media förstår och genomskådar såklart detta men är tysta, vilket är ett enormt svek. Det finns några få tappra som rapporterar vidare om kvinnorna, men om inte media ger sitt stöd snart är deras dagar räknade.
  Det är en intressant följetong att följa på avstånd.

  • Tack för kommentar. Intressant. Det är just sådana här utpressningssituationer som korruptionsbekämparna i USA varnade för när den gamle CIA-agenten Barack Hussein ”The long-legged mack daddy” Obama föstes fram av makteliten som ny ”tronarvinge”. Kvinnornas öde blir nog detsamma som det elitförbands som var med vid den så kallade likvideringen av Usama bin Laden: de kommer att ”förolyckas”. Massmedias medskyldighet till den uppkomna situationen är enorm.

   • Jo, jag vet ju att min analys är riktig, tyvärr, för jag har testat den, flera gånger.
    Svensk tv tittar jag inte på och för ett år sedan, operation geronimo på ”mayday”, fyndigt svar på 911 tyckte många, jag också. Fräckheten imponerar på mig, man antyder ju öppet att det hela är ett (av skull and bones -geronimo) iscensatt skådespeleri.
    Nåväl, min fv säger till mig nu säger dom att dom har dödat Osama Bin Laden i Pakistan”
    Jag:-Inte illa, han dog för ca 10 år sedan.
    Hon:-Ja men dom har döda honom igen, dom har film på honom.
    Jag:-…….??! Omöjligt, är det en suddig film bakifrån eller en skymd figur?
    Hon:-Det är filmat bakifrån.
    Jag:-Ok.

    Okej, jag författade en dialog eftersom jag inte minns exakt, men ungefär så gick gången och sen kom hela teatern, kroppen dumpades, man såg i direktsändning, såg inte i direktsändning, ska visa foto, inte visa foto, har film, har ingen film, lång eldstrid, ingen eldstrid, han var beväpnad, var inte beväpnad etc.

    Tre månader senare, en helikoptersköts ned med 18 döda, USAs största
    förlust i ett tillfälle.
    Jag:-”Det är dom!, det är seal team 6 som likviderats, dom söm Dödade Bin Laden, vänta ska du få se”
    Hon:-”vad pratar du om…”
    Och sen samma visa igen, det var seal team 6, det var inte seal team 6….
    .
    Vad ska vi göra åt så korkade och fega journalister?
    Hur kan vi få demokrati utan omvärldsbevakning?

 2. Björn: ”Vad ska vi göra åt så korkade och fega journalister?”
  Vad sägs om att börja demonstrera utanför Radiohuset i Stockholm?

  Björn: ”Hur kan vi få demokrati utan omvärldsbevakning?”
  Dyngskallemedia presterar ju ändå något slags omvärldsbevakning men den är så dålig eller manipulativ att den inte alls hjälper demokratin, tvärtom är den med och vanställer den eller tillintetgör den.

  • Det hjälper nog inte med demonstrationer, allmännheten är inte redo att ta emot budskapet.
   Jag hoppas Obama kommer åka ut ur vita huset med tjära och fjädrar och att då kanske är till fälle att surfa på en våg av nyvaknande.
   När BHO avslöjas som bedragare, övervakningsfilmerna från tillslaget mot vita huset 911 läcks ut, generaler träder fram och avslöjar att man dödade en Akhbar Kahn i stället för OBL, vad har dom kvar då?
   ”Aliens have visited us from another star system. They have declared war on humanity.”
   Ledsen Obama, men det kommer inte funka. Det finns inte utrymme för mer BS.
   Så ligg på och elda under grytan tills den kokar över, DÅ kräver vi att dom lyfter på locket.

   • Huruvida allmänheten är redo eller ej är en svår fråga. Det är också svårt att veta vilken beredskap hos folk som krävs för att de ska inse bedrägeriet. Jag tror att förtroendet för den amerikanska administrationen fick sig en rejäl knäck i och med den påstådda Usama bin Laden-likvidationen, den var helt enkelt för galen för att folk i gemen inte skulle börja undra och ifrågasätta. Men konsekvenserna av att förstå att det är en fullständigt korrupt maktelit som härjar i USA är minst sagt överväldigande. Massmedias delaktighet i bedrägeriet tror jag är det svåraste av allt för folk i allmänhet att smälta. Det historiska perspektivet är även det hyfsat jobbigt: Allt valfusk i USA som helt löpt amok sedan 1988, alla lögner om 11 september-dåden, Al Qaida, mordförsöket på Ronald Reagan, morden på Martin Luther King, John och Robert Kennedy, Vietnamkriget och mycket mer. Det är ett veritabelt ormbo av intriger, bedrägerier och det allra fulaste maktspel man tittar ner i när man börjar undersöka händelserna, men eftersom universums båge är böjd mot sanning och rättvisa kommer uppklarandet av det inte att kunna undvikas. Ligg på du också, Björn!

 3. HA!, nu påstås änkorna ha frigivits igen, för femtielfte gången.
  Ska ha deporterats till audiarabien, ett starkt mossad-cia-fäste.
  Jaja, vi får väl se, intressant utveckling.
  Det finns ju starka krafter på båda sidor, de som vill skydda lögnen och de som vill avslöja den.
  Värt att följa upp, det är väl inte osannolikt att det visar sig att det inte blev någon frigivning denna gång heller.

 4. Min känsla, ursäkta att jag belamrar din sida med irrelevanta kommentarer men det är ett andningshål att diskutera med ett frisk människa, känslan är att USA styrts av CIA sedan Bush dä, eller tidigare, kanske redan sedan LBJ. Att Bush dä inte är den skarpaste kniven i lådan hänvisar jag till Oliver North skandalen, Iran Contras, då Bush dä väckte många sovande. Det var ett klumpigt maktövrtagande.Han avslöjade sig redan innan han blev president, vilket är anmärkningsvärt klantigt. Framtida historieskrivare kommer gotta sig i vår dumhet, ”varför gick man med på det” kommer mellanstadieleverna fråga en småleende fröken, ”man visste inte bättre då, det var länge sen”.

  • Alls ingen fara, Björn. Det är tvärtom mycket bra att du kommenterar, och jag uppskattar dina kommentarer. Jag sätter stort värde på att få diskutera med en vettig människa.

   George Bush den äldre var ju en högt uppsatt CIA-chef när John Kennedy mördades. Bush var förmodligen helt införstådd i attentatet om inte till och med delaktig. Bushs mentala status med en enorm rastlöshet och vansinniga känsloutbrott är det många som ställt sig undrande inför; hans låga intelligens och bildning har dessutom ofta givit sig till känna. Det är egentligen helt ofattbart att en sådan person kan tillåtas bli president, det säger en hel del mindre smickrande saker om den amerikanska befolkningen.

   Sedan är det precis som du skriver angående framtidens undran över vår vansinniga värld: ”Varför gick man på det?”

 5. Osama bin Ladins son, det var en intressant teori (ingen ironi eller sarkasm). Jag är själv övertygad om att ObL trillade av pinn redan 2001/2002 och att det var någon annan som slaktades i Pakistanräden, men aldrig tänkt tanken på att det var en närstående eller ”efterträdare” som de expedierade. Men den teorin har ju onekligen en hel del som talar för sig.

 6. När jag läste denna blog för en tid sedan fick jag ett gott intryck av Magnus Johansson, eftersom jag själv är en kritiker av den makt som pressen fått och det missbruk av yttrandefriheten som de brukar. De tar sig rätten att avgöra vem som ska få yttra sig i massmedia eller inte. Nu har jag, på annat håll, kunnat konstatera att Magnus Johansson är egentligen en dödgrävare som av anständighet och förnuft inte har en tumme.

  • Tack för kommentar, José. Först lite svenskaundervisning: Det heter blogg och inte blog. Din sista mening känns osvensk: Man säger och skriver hellre ”egentligen är” i denna typ av meningar. Uttrycket ”att inte ha en tumme” är för mig lika udda och exotiskt som ”att vila sin väska” som jag har hört i andra sammanhang.

   Du är sur på mig för att jag visade på logiska brister och en allmän feghet i dina resonemang på SR:s Filosofiska rummets hemsida. Det är den egentliga orsaken till att du helt felaktigt kallar mig för dödgrävare. Du bladdrade något alldeles fruktansvärt där och visade undermålig vilja att föra en diskussion.

   • Det blir lite komiskt när du – i brist på argument får man förmoda – ska ge Ramirez en uppsträckning för vad du hävdar är språkliga brister. Och så skriver du ”svenskaundervisning”. ”Svenskundervisning” heter det.

   • Tack för kommentar, Leyla. Vad får dig att förmoda att jag led brist på argument gentemot den perverse förföljaren Ramírez (vars namn stavas med akut accent över i)? ”Svenskundervisning”, för undervisning i svenska, är ett exempel på dålig språklogik — om än rekommenderat i vissa källor — och kommer förhoppningsvis att helt ersättas av ”svenskaundervisning”, som ju redan används.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s