Medieormen sticker huvudet i sanden

Sveriges Radios program Medieormen som är tänkt att granska och diskutera massmedia vägrar att ta upp känsliga ämnen till diskussion som exempelvis massmedias undvikande av sanning, då sticker man hellre huvudet i sanden.

Det ser ju självreflekterande och bra ut att som massmediabolag ha ett program och forum om massmediagranskning, men när man inte vill granska det undvikande av sanning som inte bara Sveriges Radio självt är inblandat i, utan praktiskt taget alla stora massmediaaktörer, då blir hela konceptet ett hån och svart skämt. Kulturjournalisten och teaterkritikern Cecilia Djurberg är den ansvariga för Medieormen vilket förstärker intrycket av att det hela är en massmedial teater ämnad att presentera ett bedrägligt skådespel. Se diskussionen i kommentarerna till följande: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3938&artikel=6001974

Annonser

2 thoughts on “Medieormen sticker huvudet i sanden

  1. Självklart ska detta granskas. Men man kan ju undra av vem kontrollen ska ske. Jag gillar inte alls kontroller av något slag. Det smärtar att se att folk i allmänhet inte tycks förstår faran för den personliga integriteten och hotet mot de flesta fri- och rättigheter som vi kallar demokrati (Jag har ingenting att dölja”, är en vanlig kommentar och då har man inte begripit någonting).

    Att läsa ”1984” av Orwell och ”Stålsprånget” av Per Wahlöö borde vara obligatoriska i landets skolor …

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s