Är Gunnar Wall en mörkläggare?

En av de mer uppmärksammade och framstående så kallade privatspanarna i mordet på Olof Palme, journalisten, författaren och mentalskötaren Gunnar Wall, fortsätter att visa ovetenskaplighet och logiska brister.

Gunnar Walls forskning och författarskap har inte bara upptagits av mordet på Olof Palme och dess utredning. På senare år har han även ägnat 11 september-attackerna 2001 och andra konspirationer stort intresse, nu senast genom boken Konspirationer som behandlar flera stora, hemliga och omstörtande sammansvärjningar genom historien. Jag har tidigare uppskattat Gunnar för hans forskning och klarsynthet beträffande mordet på Olof Palme, men har på sistone kommit att ifrågasätta både hans intelligens och heder. Det började med hans censurerande av mina kommentarer på hans blogg där jag inte fick nämna den misstänkte mördaren Anti Avsan vid namn, fortsatte med hans ovetenskapliga inställning till 11 september-attackerna där han förespråkar den falska pannkaksteorin som förklaringen till skyskrapornas kollaps, och har nu i privat e-brevväxling med mig lett fram till Gunnars minst sagt besynnerliga inställning till Barack Obamas olaglighet som USA:s president.

Gunnar Wall säger att han inte förstår varför några skulle vilja få fram en olaglig kandidat till USA:s presidentpost och därmed riskera ett förnedrande avslöjande och lika förnedrande avgång för deras man, men kan samtidigt inte visa att Obama är laglig. Gunnar är alltså medveten om den enorma risk installerandet av en olaglig president skulle utgöra men kan uppenbarligen inte avgöra vad som är sant i frågan. Mot bakgrund av detta kommer Gunnar fram till att frågan inte fångar hans intresse. Utifrån detta kan man ställa sig frågan: Har Gunnar ibland otur när han tänker, eller är han en mindre driven mörkläggare?

Annonser

5 thoughts on “Är Gunnar Wall en mörkläggare?

 1. Du måste skoja? Gunnar Wall är god vän till Lars Borgnäs och en väldigt konstruktiv och saklig debattör i palmemordet. Håller med dig om att Anti Avsan mycket väl kan vara mördaren av Olof Palme. Men bara för att Gunnar Wall är övertygad om att han inte är det så betyder det inte att han är en mörkläggare. Det är ovärdigt att skriva ett sånt här blogginlägg.

  • Tack för kommentar, Mehdi, men det finns inget ovärdigt med min bloggartikel, tvärtom är ett logiskt ifrågasättande mycket värdigt. Jag skojar alltså inte när jag frågar om Gunnar Wall är en mörkläggare eftersom Gunnar uppvisar sådana konsekvent ologiska resonemang att det förefaller osannolikt att det skulle röra sig om simpel dumhet. Jag trodde det ett tag men lutar nu mera åt att Gunnar verkligen är en mörkläggare. Jag skrev ett långt svar på Gunnars senaste och mest ologiska kommentar i vår diskussion på hans blogg under artikeln ”Vad betyder det att Palmeutredarna förhört en polis om statsministermordet?”. Läs den och kommentera den gärna där om Gunnar publicerar den. Om han inte publicerar den kommer jag att publicera den här på min blogg och ser då fram emot din kommentar här på Cyberord.

 2. Gunnar Wall har nu blockerat mig från att kommentera mer på hans blogg. Det berodde på att han inte längre kunde försvara varken sina teorier om mordet på Olof Palme eller sin administration av diskussionen på bloggen. Vämjeligt, sannerligen vämjeligt.

  • Gunnar Wall har hävt blockeringen och tillåter mig att åter kommentera på hans blogg. Det var en positiv överraskning. Han även beklagar sekretessen i mordutredningen. Något tycks ha hänt med Gunnar Wall.

   • Nja, Gunnar har problem. I skrivande stund håller han på sin blogg tillbaka fem kommentarer av mig, fem farliga kommentarer, eller vad tycker mina läsare om följande? Är de farliga?

    1. Gunnar: ”[…] ett byte som med nödvändighet måste gå fullständigt emot alla normala rutiner för ambulanstransporter där det handlar om att snabbast möjligt få fram en skadad person till sjukhus och att under resan koncentrera alla resurser på patienten.”

    Nu var det inga normala rutiner som gällde när Olof Palme mördades. Hur förklarar du, Gunnar, att personalen i den andra ambulansen, 912, säger på LAC-banden att ”det var en bil som var före oss på plats” när ambulans 912 inte observerats av vittnen på mordplatsen? Hur förklarar du vidare att LAC-banden uppger att ambulanserna 912 och 951 är inne på Sabbatsbergs sjukhus 23:31 men Olof Palmes journalkort egentligen anger 23:38 som ankomsttid?

    Gunnar: ”Det här skulle alltså inte bara ha skett utan också effektivt tystats ner så att ingen av de personer som lade märke till eller var inblandade i delar av händelseförloppet har berättat om det.”

    Högt uppsatta kriminella kommer mycket långt med omfattande mordhot. Folk är generellt ovilliga att prata om misstänkta händelser och har de blivit hotade till tystnad har de inte så svårt att vara tysta.

    Gunnar: ”Underlaget för hela denna märkliga spekulation är alltså ett par bilder […]”

    Inte enbart. Man måste nog t.ex. ta med Lisbets förmåga att ”vara överallt på kartan” när det gäller hennes vittnesmål samt den mystiska ambulans 912. Vad är det sedan för logik som leder dig till att anta att det inte är Lisbet på bilderna eftersom hennes ansikte inte syns?

    2. Kan det ha varit en stirrig variant av följande blick som Lisbet såg? http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Ledamoter/Avsan-Anti-0338458649710/

    Summasummarum: ”Palmemordet lär därmed aldrig lösas.”

    Mordet på Olof Palme kommer att lösas när tillräckligt många kräver att det ska lösas. Än är det långt dit.

    3. J: ”LAC-bandet har sina frågetecken, men att det skulle vara så pass manipulerat […]”

    Är det alltså bara graden av manipulation du ifrågasätter?

    4. Gunnar: ”Hon rör sig inte heller som man kan förvänta sig att en svårt chockad person skulle röra sig utan stolpar iväg med raska och beslutsamma steg.”

    Är ”stolpar iväg med raska och beslutsamma steg” verkligen rätt beskrivning? Har du sett bilden på sistone?

    5. Det är ju bra att det finns några intresserade av mordet på Olof Palme och att Gunnar Wall bjuder in till diskussion här på sin blogg, och inte minst deltager själv, men hela mordet skulle kunna klarläggas om Sveriges rättsväsende gjorde sitt jobb och inte som nu motverkar sitt uppdrag att bekämpa och avslöja kriminalitet. Det blir i diskussionen helt enkelt alltför många blå täckjackor, ljusa överläppar och stirriga blickar. Ta istället in Anti Avsan till ordentliga och grundliga förhör! Låt honom denna gång inte komma undan med bara ett hustrualibi. Leta upp Anki och Anneli och be dem vittna! Ge dem skydd istället för att hota och trakassera dem! Televisera gärna hela rasket! Ge Sverige och världen en makalös föreställning! Let the show begin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s