Blockerad igen på SVT Debatt!

För andra gången är jag nu blockerad att kommentera på SVT Debatt. Man får inte nämna att Barack Obama använder ett stulet socialförsäkringsnummer, då tolereras man inte längre av vår publika service.

Johan Wirfält och hans kompisar på redaktionen för SVT Debatt, och kanske även kompisarna på det privatägda modereringsföretaget Interaktiv Säkerhet, tycker inte att man får berätta att USA:s så kallade president använder ett stulet socialförsäkringsnummer. Vissa storpolitiska brottslingar måste tydligen skyddas även i andra länder än deras egna! Det var under dagens artikel Fler artister måste stå upp för mänskliga rättigheter av sångerskan Loreen och Robert Hårdh, chef för Civil Rights Defenders, som faktiskt korrekta uppgifter åter en gång blev för obekväma för SVT. Förfärligt är det att sanningen inte gillas av de som påstår att de är i dess tjänst.

Uppdatering 2013-05-22: I e-postkorrespondens med Johan Wirfält har han konstaterat att den kommentar som var anledningen till blockeringen inte bröt mot kommenteringsreglerna. Låt oss se hur Wirfält hanterar ärendet fortsättningsvis. Rimligen borde de regelvidriga raderingarna och den likaledes regelvidriga blockeringen leda till påföljder för den eller de ansvariga moderatorerna.

SVT Debatt 2013-05-17

Annonser

8 thoughts on “Blockerad igen på SVT Debatt!

 1. Det är direkt sorgligt när de som ska förmedla nyheter objektivt i stället blir maktens mörka hantlangare!
  Ändå kan jag inte påstå att jag är förvånad eftersom det här verkar öka lavinartat i vårt lilla land. Anarki råder snart!

  • Tack, Stig. Ja, som jag ser det handlar det om endera två sorters dumhet: Antingen har redaktionen på SVT Debatt inte förstått att Obama är en bluff och tror att sanningen om Obama är lögn och förtal, eller så är den så korkad att den, som du skriver, medvetet gjort sig till maktens mörka hantlangare. Jag vet inte vilket alternativ som är sorgligast.

   Jag är rädd för att du har rätt om att anarki snart kan råda i ”vår längtans bygd, vårt hem på jorden”. Makthavarna — massmedia inräknad — är för korkade. När vanliga människor märker att logisk och moralisk argumentation inte hjälper kommer de att ta till ett språk som imbeciller har haft lättare att förstå genom världshistorien.

 2. Herregud människa, hur orkar du investera så mycket energi i var USA:s president är född? Är det inte mer relevant att tala om vad denna de facto valda president nu för för politik och hur det påverkar USA:s folk och resten av världen? Han är inne på sin andra mandatperiod och kommer sitta ända till slutet. Var han är född påverkar ingen. Vad han säger och gör påverkar många. Hans drönarkrig i Mellanöstern t.ex. Jag hade nog också blockerat dig – du Sanningens röst – från kommentatorsfältet om du envetet tagit upp den här frågan.

  • Ha, ha, ha! Det där korkade resonemanget har jag mött fler än en gång! Det hade ju varit mycket effektivare om alla som nu bekymrar sig för drönarkrigföring hade hjälpt till att dra undan mattan för den verksamheten genom att påtala olagligheten i dess förutsättning. Dessutom hade man ju visat att man förstår vikten av ett samhälle byggt på lag och rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s