Amanda Berrys dotter

Första gången jag hörde om fritagningen av de kidnappade tjejerna i Cleveland, Ohio tyckte jag det lät som en helt påhittad historia ägnad att stjäla uppmärksamhet från viktigare nyheter. Det intrycket förstärktes när jag såg pastor Mannings rapport Something in Cleveland Ain’t Clean och därefter började undersöka fallet.

Ariel Castro, 52 år, av grannarna i sitt villaområde i Cleveland, beskriven som en trevlig och enkel man som jobbade som chaufför och var intresserad av musik och motorfordon, är gärningsmannen i denna osannolika historia där tre unga tjejer, Michelle Knight, Amanda Berry och Gina de Jesus kidnappades mellan 2002 och 2004 och hölls fångna i Castros hus fram till den 6 maj i år. Under denna period på ungefär tio år utsattes de av Castro för misshandel och sexuella övergrepp resulterande i åtminstone sex graviditeter och fem missfall — Amanda Berry födde en dotter 2006 som även hon fanns bland de fritagna.

Massmediahysterin var som väntat enorm kring detta fall — vilket ju i sig var ett tecken på att allt kanske inte var vad det tycktes vara — och det finns omständighter som verkar minst sagt besynnerliga och vilka jag inte sett någon belysa. Av den anledningen följer här ett par iakttagelser:

Kort tid efter fritagningen publicerades en bild på Amanda Berry, hennes syster och dotter vid en sjukhussäng i Cleveland. Denna bild finns i pastor Mannings videorapport på YouTube Something in Cleveland Ain’t Clean vid pass 1:12. Dottern på bilden kom snart att suddas till på senare återgivningar av fotot i andra mediakanaler, förmodligen för att dölja och skydda hennes identitet, och det är här ett intressant spår visar sig. På en hemsida, amandaberry.net, som antagligen sattes upp under Amanda Berrys tid som försvunnen finns nämligen foton på Berry och en liten flicka som mycket liknar dottern i sjukhussängen. Kan det vara så att flickan på bilderna på amandaberry.net är Berrys påstådda dotter? Hur kunde då bilder på den kidnappade Berry och hennes dotter dyka upp på en hemsida som handlade om hennes försvinnande under tiden Berry satt kidnappad och fången i Ariel Castros hus?

thumbs_ab3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s