Johan Wirfält, SVT Debatt

Redaktionen på den välbesökta debattsidan på nätet, SVT Debatt, har en mycket liberal hållning till regeländringar. Kommenteringsregler kan ändras i språnget.

När jag kommenterade Siewert Öholms senaste artikel Mustafa-affären visar att S blivit ett mer Israelfientligt parti på SVT Debatt blev jag förvånad över att kommenteringen stängdes efter bara 24 timmar. Artiklar ska enligt SVT Debatts egna regler vara öppna för kommentarer under 3 dygn. Jag skrev till redaktör Johan Wirfält och frågade vad som hade hänt. Wirfält meddelade att de testade en kommande regeländring! Jag svarade Johan Wirfält med att det är en hederligare stil att först tillkännage och sedan göra ändringen. Ingen respons från redaktionen har synts till efter det.

Det känns otäckt manipulativt detta, att en redaktion inom massmedia i allmänhetens tjänst provar en regeländring som denna innan man tillkännager den, antagligen för att se hur stort motstånd ändringen möter. Man kan undra hur stort motståndet måste vara, hur många kommentatorer som måste protestera, för att de eventuellt ska backa från sin mer eller mindre genomkuppade ändring av möjligheterna för den deltagande internetpubliken att yttra sig.

Annonser

2 thoughts on “Johan Wirfält, SVT Debatt

  1. Det sker allt oftare att media försöker stänga ute oss som har en eller annan avvikande åsikt är deras. och det är lika irriterande varje gång!

    Däremot är jag inte ett dugg förvånad, för så här agerar dessa alltmer desperata gammelmediafigurer i ren rädsla!

    • Tack för kommentar, Stig. Ja, det känns som rena panikåtgärden i skräcken för att inte bara andra åsikter än de godkända ges plats utan i ännu högre grad för att sanningen skall komma fram. Det senare kommer ju att innebära en katastrof för dyngskallemedia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s