Är detta Lisbet Palme?

Sabbatsberg

Är den uppenbarligen jäktade kvinnan på bilden Lisbet Palme eller är det någon annan? Oavsett vem det är ber jag härmed mina läsare om upplysningar som direkt eller indirekt kan identifiera personen i fråga.

Anledningen till min önskan är att detta är ett mycket intressant fotografi i utredningen av mordet på Olof Palme, taget av pressfotograf Ulf Karlsson runt klockan 23:40 fredagen den 28 februari 1986 vid Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm, alltså mindre än en halvtimme efter mordet vid Sveavägen i samma stad på Sveriges dåvarande statsminister. Ulf Karlsson lämnade samma natt in sin då oframkallade fotorulle till tidningen Aftonbladet som dock inte publicerade bilden; den dök istället upp i tidningen Göteborgs-Posten den 2 mars 1986. Aftonbladet har sedan 2000 förnekat att de skulle ha fått den oframkallade fotorullen av Ulf Karlsson och säger sig inte veta något om bilden. Mer om bildens märkliga historia kan man läsa på http://www.svenanerpalmemordet.blogspot.se/2012/12/var-fanns-aftonbladet-under-olof-palmes.html

Orsaken till varför bilden är intressant är att den, om den föreställer Lisbet Palme, såsom fotografen Ulf Karlsson hävdar, tycks innebära att Lisbet Palme anländer till sjukhuset i polisbil när hon av vittnen sågs lämna mordplatsen i ambulans, dessutom iförd annat ytterplagg. Lisbet Palme skulle således ha klivit ur ambulansen på väg till sjukhuset, bytt ytterplagg, och färdats den sista biten av sträckan i polisbil. Varför? Det kan man undra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s