Birger Schlaug på SVT Debatt

Tidigare språkröret för Miljöpartiet, Birger Schlaug, har skrivit en intressant artikel på SVT Debatt där han talar om tvåpartidiktaturen USA. Det tar sig …

Artikeln handlar om Gröna partiet, dess presidentkandidat Jill Stein, och de små partiernas ojämna och så här långt hopplösa kamp mot dem jag brukar kalla repubmokraterna. Det är ganska anmärkningsvärt att Schlaug fått sin artikel publicerad av SVT som ju i normala fall blåser under tvåpartihysterin och det tunnelseende den befordrar något alldeles fruktansvärt. Den politiska och juridiska korruptionen i USA, driven av de två stora partierna — som i praktiken agerar som ett parti –, måste få ett slut. Jag och många med mig har kämpat för det länge. Det är kul att Birger Schlaug kanske gjort oss sällskap. Här är artikelns adress:

http://debatt.svt.se/2012/11/05/de-grona-kampar-mot-den-amerikanska-tvapartidiktaturen/

Annonser

4 thoughts on “Birger Schlaug på SVT Debatt

  1. Genombrott för kandidater från ett tredje parti blir först möjligt när elektorsrösterna inte fördelas enligt mottot ”the winner takes it all”, utom proportionellt (som faktiskt två delstater gör redan i dag).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s