José L Ramírez — tidigare professor, numera pervers förföljare

Tidigare professorn vid Södertörns högskola, José L Ramírez, har varit en aktiv ”debattör” på internetforum och bloggar de senaste åren. Jag skriver ”debattör” inom citattecken eftersom han i sina diskussionsansträngningar ofta urartar till att bli en obscen smutskastare.

På Sveriges Radios progam Filosofiska rummets hemsida under artikeln Tvivel som livshållning skrev jag följande i en diskussion med Ramírez (JLR står för José L Ramírez):

JLR: ”Magnus påstod bli konkret, när han blev just mer tvetydig.”

Är det otydligt att be om ett svar?

JLR: ”Han undrar om det är sant att Obama inte uppfyller kraven för att bli president. Han tycks fortfarande tro att jag menar något så enfaldigt, när jag hela tiden har hävdat att vi knappast kan vara helt säkra på någonting.”

Jag har aldrig trott att du menat någonting i den frågan, så det du säger är inte sant. Vad skulle vara enfaldigt med att tro att Obama inte uppfyller grundlagskraven på USA:s president? För att frågan aldrig nämns i dyngskallemedia?

Denna kommentar gjorde Ramírez vansinnig, varpå han började angripa mig som person istället för att svara på mina frågor. Han krävde att jag skulle redovisa min sociala, politiska och utbildningsmässiga bakgrund. Han använde också sin ställning som tidigare professor för att försöka förminska mig och diskreditera mig. Han betedde sig med andra ord som den allra simplaste akademiska aphanne som slår sig för bröstet med titlar och andras erkännande istället för att diskutera sakligt. Det hela var mycket sorgligt och beklämmande att bevittna. I sitt vansinne producerade han alltmer av lögner och logiska fel vilka jag givetvis påtalade. Detta i sin tur gjorde att den förre Södertörn-professorn övergick till allt lägre personangrepp för att i skrivande stund numera ägna sig åt att under signaturen Kyssmigiarslet angripa mig med en tematik hämtad från regionen under bältet. Han har hittills förorenat denna blogg med 46 hatfyllda kommentarer när modereringen på Filosofiska rummets hemsida inte lät hans smutskastning mot mig vara kvar där.

Han har alltså som kommentator utmärkt sig på flera håll tidigare, bland andra http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/10/21/birro-matematikerna-och-genusflanoser-i-p1/. På http://aktivarum.wordpress.com/2011/11/07/professor-jl-ramirez-retoriken-och-den-politiska-korrektheten/ finns en bloggartikel om den förre professorn.

Annonser

6 thoughts on “José L Ramírez — tidigare professor, numera pervers förföljare

 1. Sällan ens fel när två träter. Det är just den här tonen i kommentarsfälten på nätet som gör dem allt mindre relevant, tyvärr!

  • Det första är en gammal relativistisk klyscha som sällan stämmer, Thorsten. Menar du kanske att det var fel av mig att konstatera faktum att JLR for med osanning? Var det bra för diskussionen att JLR inte besvarade mina frågor utan istället tog till personangrepp? ”Tonen i kommentarsfälten” — du verkar ju lika oförmögen som Anne Lagercrantz att se problematiken.

 2. Nej, det är ingen klyscha. Även om man är djupt oöverens behöver man inte kasta verbal dynga på varandra. Och upptäcker man efter några replikskiften att man fortfarande pratar förbi varandra – då kan man lyfta på hatten och gå vidare!

 3. Tack för besöket.
  Det är för [] att kommentarer raderas i diskussioner. Jag trodde att man debatterade för att man ville säga sin åsikt.

  Ang Maria Montelius och Kristina Lugn, så har jag svårt för båda. Jag tycker att Lugns släpiga röst är mycket irriterande. Men kanske hon är begåvad, eftersom hon har fått många utmärkelser.

  M.M. har jag sett i ett TV-program. Hon sa i princip samma sak hela tiden

  mvh

  • Väl bekomme, och tack för kommentar.

   Det är OK att man raderar kommentarer som bryter mot kommenteringsregler, men inte att man raderar en sådan som din kommentar som väl inte bröt mot någon regel alls. Sedan kan man ju ha synpunkter på SVT:s regel om att kommentarer inte får sätta SVT eller dess medarbetare i dålig dager(!). Den regeln framstår ju som fullständigt löjlig och finns inte med på http://www.svt.se/2.120608/1.754518/villkor_och_regler men har hänvisats till ändå.

   Vänliga hälsningar,
   Magnus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s