En världsbedragare skall tydligen heta Hussein

Ett märkligt sammanträffande är att de fyra senaste årens sannolikt två största bedragare heter Hussein: Barack Hussein Obama och Usain Bolt.

Usain är en variant av Hussein som via den muslimska befolkningen på Jamaica blivit ett namn även för personer tillhörande andra religioner där. Bolts muslimska anknytning är vad jag vet mycket svagare än Obamas som ju föddes som muslim, var registrerad som muslim under skoltiden i Indonesien och tillhörde Trinity United Church of Christ under cirka 20 års tid och där församlingens pastor, Jeremiah Wright, aldrig var säker på att Obama blev kristen.

Jag brukar kalla Usain Bolt för friidrottens Barack Obama delvis på grund av den hängivna dyrkan han blivit föremål för, inte minst av journalister. Det är besynnerligt att t.ex. SVT:s Jacob Hård — som ju gjorde den berömda studiointervjun med Michael Johnson i vilken Johnson inte ville svara på några frågor om dopning utan istället hotade med att lämna intervjun om dessa frågor kom upp — inte intar en mer tveksam hållning till Usain Bolt; man får mest bara höra att Bolt tagit sprinterlöpningen in i en ny tidsålder …

Fakta om Bolt talar emellertid ett annat språk. Helt sannolikt är en odopad Usain Bolt en mycket kapabel sprinterlöpare, kanske den bäste någonsin; hans framstående prestationer som junior tyder på det. Dock hände något intressant med hans resultat under åren 2007 och 2008. Vid slutet av 2007 var hans då nyligen satta personliga rekord på 100 meter 10,03 sekunder. Ett år senare hade han i de olympiska spelen satt ett häpnadsväckande världsrekord på 9,69 sekunder där han de sista cirka 10 meterna sprang med utsträckta armar firande segern. Detta tillsammans med hans fysiska apparition var tydliga varningstecken på att det inte bara var hård träning, bra kost och vila som var framgångsreceptet.

Legendariske friidrottaren Carl Lewis, som själv använde prestationshöjande droger under sin karriär, vållade både uppståndelse samt uttalad irritation från Bolt när han hävdade att man måste vara en dåre om man inte i en sport med drogproblem ifrågasätter en löpare som går från det personliga rekordet 10,03 till 9,69 under ett års tid.

Kanske är det med Bolt som med Obama, att han har blivit ”för stor för att misslyckas”. Han har så stora beundrarskaror och har höjts till skyarna av snart sagt alla att man inte ser en möjlighet att avslöja honom, eller rent av är rädd för den möjligheten. Bolt har, som han själv hävdar, redan blivit en legend.

 

Annonser

4 thoughts on “En världsbedragare skall tydligen heta Hussein

 1. Du börjar bli riktigt duktig på att hitta och använda dig av argumentationsfel (se en lång lista här http://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentationsfel så slipper du uppfinna nya själv)
  Att hitta en koppling mellan Obama och Usain med namnet och sedan koppla ihop en politkers påstådda falska härkomst (vilket har motbevisats flera gånger) med en idrottares lika obevisade påstådda dopingmissbruk bara genom deras namn, som inte ens är samma utan att namnen är varianter av varandra är riktigt duktigt användning av ”klander genom association” (eller på engelska ”Guilt by association” se http://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentationsfel#Guilt_by_association_och_nazistargumentet) är fantastiskt klantigt.

  Jo, jag tror mig veta att du nu kommer att hoppa på mig med lika felaktiga argument som du gjort tidigare, men jag måste bara påpeka det uppenbara, nästan sjukliga, behovet av att hitta de minsta som kan misskreditera Obama, eller är det Usain, att du tar till så svaga och skrattretande argument. Skulle jag inte veta bättre så skulle jag tro att du har slut på argument, men då är jag inte lika fantasifull som du.

  Det är faktiskt lite roligt att se vad du kommer att hitta på nästa gång. Vilken kombination av argumentationsfel som du kommer med nästa gång. 🙂

  • Ha, ha, ha, ha! Tack för din extraordinärt dråpliga kommentar, Anders! Du har med den förmodligen satt ett nytt rekord i komisk dumhet som får Bolts rekordtider att blekna. Det är ju inte namnet Hussein som gör Obama och Bolt till bedragare. Har du inte ens förstått en sådan enkel sak?

   Anders: ”Det är faktiskt lite roligt att se vad du kommer att hitta på nästa gång.”

   Det är bra, för jag ser redan fram emot nästa kommentar av dig, fast du får det tufft att matcha denna din senaste!

   • ”En världsbedragare skall tydligen heta Hussein

    Postat 17 augusti, 2012

    Ett märkligt sammanträffande är att de fyra senaste årens sannolikt två största bedragare heter Hussein: Barack Hussein Obama och Usain Bolt.”

    Rest my case…

    Sedan är det här även komiskt ”sannolikt två största”, och eftersom du har lika lite faktiskt bevis på bägge så… 🙂

   • Du har inget ”case”, Anders, eftersom du inte förstår vad ett argumentationsfel är. Med övertydlig emfas har du också visat att du heller inte förstår enkla lagtexter. Skriv nu en komisk kommentar på t.ex. Studio Etts hemsida istället så att fler än besökarna av denna blogg får ha roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s